Σιωπή ο Βασιλιάς Ακούει (Νοέμβριος 2022)

Νέα
Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από μικρούς και μεγάλους και την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία του σε έξι πόλεις της Ελλάδας, το σπινθηροβόλο μιούζικαλ «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού / Nikos Kypourgos επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ από τις 29 Οκτωβρίου έως και τις 13 Νοεμβρίου 2022 για να γοητεύσει το κοινό με το χιούμορ, την ποιητική του φλέβα και την ανατρεπτική του διάθεση. Το έργο, σε λιμπρέτο του Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζεται στη νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή και στελεχώνεται με μια εξαιρετική διανομή λαμπερών λυρικών ερμηνευτών και τη συμμετοχή πενταμελούς μουσικού συνόλου.
Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», το έργο «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής για παιδιά κάθε ηλικίας. Η θεματολογία, οι διασκεδαστικές ερμηνείες και η εξαιρετικά άμεση μουσική γραφή κάνουν τις βασικές έννοιες της μουσικής να μεταδίδονται απευθείας ακόμη και στο αμύητο κοινό, σαν παιχνίδι!
29 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2022
Πρωινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 11.00 (30/10 & 1, 2, 3, 4, 6, 10, 11, 12, 13/11)
Απογευματινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 18.00 (29, 30/10 & 5, 6, 12/11)
Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος (με τη συνεργασία του συνθέτη)
Μεταγραφή για μικρό σύνολο: Χαράλαμπος Γωγιός
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικό, κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια: Ελεάνα Τσίχλη
Ερμηνεύουν: Βάσια Ζαχαροπούλου / Vassia Zacharopoulou, Δημήτρης Ναλμπάντης, Παύλος Πανταζόπουλος
Μουσικοί: Ηλίας Σκορδίλης (κλαρινέτο), Ιωάννα Γανίτη (τρομπέτα), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο)
Εισιτήρια από 10 ευρώ προπωλούνται από την ticketservices.gr και τα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700 – καθημερινά 09.00-21.00).
Πληροφορίες:
Χορηγός παράστασης: Eurolife FFH
Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής: Stavros Niarchos Foundation (ΙΣΝ) [www.SNF.org]